Inför Nyårsafton

Nu slänger jag ut en förfrågan till Er som bor i Stockholm och som kan tänka sig att köpa Baguetter till nyårsafton…så skicka ett meddelande till mig senast onsdag 28 December så ska jag göra allt jag kan för att baka dessa ”klassiska” bröd.

Jag utgår som vanligt från 1000g mjöl och 680-720 gr vatten. alltså 68% till 72% hydrering (Bakers percentage) och 6-700 gr Levain. I skrivande stund vet jag inte hur fördelningen Rågmjöl/Vetemjöl kommer att se ut så jag som oftast brukar gå på hur degen känns. Men ett gott råd är att ta 750 gr Vetemjöl och 250 gr Rågmjöl. Och när det gäller mängden salt i förhållande till mängden mjöl blir det 3% eller 30 gr.

Hör av Er….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s