Bomb exploderade i kylskåpet…

En dag under den gånga  veckan ringde sonen och berättade att han mitt i natten hörde en smäll, så som en bomb, på nedre plan i huset. Morgonen (läs lunchtid….sonen är ju faktiskt tonåring som jagar pokemon även på natten) därpå när han skulle ordna frukost så fann han en sprängd glasburk och Rågsurdegsgrund på hyllor och väggar i kylen.

Detta har ALDRIG hänt tidigare. När jag vet att en surdegsgrund inte ska användas på länge så ställer jag in den i kylskåpet med locket löst liggande ovanpå. Efter ett par timmar så fäster jag locket så att gummipackningen slutet tätt. Detta för att kyla ned surisen väl så att inga ”gaser” bildas när väl jag stängt locket helt. 

Har använt denna metod under de 4 år som jag bakat med surdeg. Burken diskades endast för hand i ljummet vatten utan diskmedel   kanske 1 gång var 3-4 månad. Den har inte tappats i golv/diskbänk eller blivit omilt behandlad. 

Glas påstås ju vara en vätska av vissa. Men det är inte sanning har jag hört.

Så nu har jag ingen Rågsurgrund att använda. Men vad gör väl det när det i den underbara värmen bara lär ta 1-2 dagar att starta en ny?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s