Nyhet för mig, tradition för andra

Efter att ha sett Sebastien Boudet’s Levaindeg i Söndags på TV4 Nyhetsmorgon var jag bara tvungen att skarp samma väldigt fatta och ”torra” Levaindeg. Så i kväll tog jag 200g av min lösa Levain och tillsatte 300 g Vetemjöl och 180g vatten vilket innebär en hydrering på 60%. Körde ihop allt med elvispen i 3-4 minuter. Sedan ned i en bunke från Tupperware som har ett tätt lock och in i skåpet ovanför kylskåpet.

Så här ser degen ut efter 4 timmar:

image

Alltså inte alls lika torr och fast som den som Sebastien visade i programmet, men i morgon tillsätter jag ytterligare 150 g Vetemjöl och 75 g vatten och blandar ihop snabbt. Då ska det banne mig bli en riktigt fast Levain.

Allt mjöl kommet från Orga Kvarn så klart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s