Tillbaka till första brödet

Nu är det snart 4 år sedan jag bakade mitt första riktiga Surdegsbröd. Detta efter att ha fått boken ”Surdegsbröd” (Martin Johansson” av min fru.
Det första bröd jag bakade var ”Stureby Levain”. Ett enkelt recept, utan massa forming av limpor, snittning och rätt straight forward så att säga. Jag vill meddela att jag dansade av lycka när jag skar den första skivan och jag såg hur luftigt det blev.
Så i morse gick jag 4 år tillbaks i tiden och satte en fördeg enligt Martins recept. Klockan 17.45 i dag så hade den stått i nästan 10 timmar ovanpå kylskåpet. Se så vacker den blev och vilken aktiv fördeg!! 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s