Att resa med Surdegsgrund och Levain

På Torsdag nästa vecka flyger jag till Norge med jobbet. Vi ska förlusta oss på Trysil och åka skidor. Har blivit ombedd att bidra med frukostbröd för drygt 30 personer. Så nu har jag fått hjälp av en kollega att medelst bil transportera 7kg mjöl, salt, 4 jäskorgar, 6 handdukar, plastlåda och Rapsolja till huset vi ska bo i.

Av själva ”chefen” kommer jag på Torsdag morgon att göra en Levain på drygt 1,5 kg av. Denna kommer jag lägga i en tät plastlåda som är inoljad. Denna läggs i kylväska som sedan stoppas in i bagaget som jag kommer att checka in. Sedan hoppas jag bara att kylan i bagageutrymmet på planet inte dödar denna Levain.

I huset där vi ska bo finns spis med ugn. Men sannolikt ingen baksten eller hushållsassistent. Så jag packar även ned elvispen med tillhörande degkrokar, våg, sikt, termometer,

image

samt degskrapan. Bakstenen tänker jag INTE packa ned av förklarliga skäl!

Wish me luck please!!!

Skrivet med ro i sinnet och mjöliga händer av Surdegsbagar’n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s