Osannolikt resultat

Alltså. …det har varit lite brist på tid senaste veckorna. Visst har jag bakat, men totalt glömt bort att posta inlägg på denna blogg, utan hållit mig till bloggen på Facebook (Surdegsbagar’n i Stockholm heter sidan). Skärpning hädanefter!

I går tidig kväll tog jag 200g av min ”Chef” och tillsatte 1000g Vetemjöl och 650g vatten och blandade för hand i 5 minuter. Lät jäsa till dubbel storlek under 3 timmar. Nu hade jag en frisk och pigg Levain på ca 1,8kg. Sedan tog jag 800g av denna Levain och blandade med 1000g Vetemjöl och 630g vatten och kör gå i deg maskinen i 15 minuter. Tillsatte sedan 290g torkade Tranbär och 23g salt. Körde ytterligare 5 minuter i degblandaren. Hällde sedan över degen in i en oljad (Rapsolja) plastlåda. För fick den goda till dig under 3 timmar.

Sedan upp på mjölat bakbord där jag delade upp i tre lika stora delar som jag runddrev. Lät spänna av under 15 minuter. Sedan formade jag limpor som lades ned i väl mjölade Linnehanddukar som lagts i jäskorgar. Dessa korgar med degarna stoppades i plastpåsar som sedan ställdes i kallförrådet (6°C) under kommande 24 timmar.

I kväll gräddade jag bröden.

Resultatet. …otroligt vackra bröd!

image

Skrivet med ro i sinnet och mjöliga händer av Surdegsbagar’n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s