Katastrof, katastrof och katastrof!

I snart 3 veckor har jag varannan dag bakat Vörtbröd efter en massa olika recept. Sebastian Boudet, Martin Johansson och Sara bakar. Förra året bakade jag efter Herr Johanssons recept, men uteslöt Jästen. Då blev det en total succé och väldigt lyckad bröd. Hela 20 st levererade jag under December 2014.

I år har det gått käpprätt åt fanders. Antingen har de inte alls jäst, eller blivit överjästa eller inte alls rest sig i ugnen. Smaken har alltid varit mycket bra.

Egna skillnaden i år är att jag använt flytande Vört i stället för det pulver man kan köpa i butik.

Tror mig funnit vad problem varit. De 10 liter Vört jag fick från PKLK bryggeri ute på Tyresö har jag använt i en form jag fick den. Och den har samma konsistens som vatten. Och i alla recept jag följt står det ” Vörtextrakt”…

Så i kväll kokade jag ned 800g flytande vört till ett segt flytande ”extrakt” på 170 g. Sedan körde jag på receptet från Sara bakar fast utan Jäst.

Nu hoppas jag och håller tummarna att detta lyckas. Annars är det slut med försök att baka Vörtbröd….för alltid.

image

Skrivet med ro i sinnet och mjöliga händer av Surdegsbagar’n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s