Lagret av mjöl snart fullt

Efter senaste besöket hos Orga kvarn i Skärblacka strax utanför Norrköping och inköp av mjöl så börjar lagret fyllas på. Totalt finns det nu 42 kg mjöl, mestadels Vete och Spelt. Har under slutet av Augusti och början av September renoverat förrådet då det förra hösten började läcka in från taket. Passade på att investera i riktiga hyllor från Elfa som har ett riktigt bra system som är väldigt enkelt att montera. Målet är att kunna ha 50-60kg mjöl på dessa hyllor. Det går ju åt omkring 8-10 kg per vecka då jag bakar som mest intensivt.

På gång just nu har jag Dinkelkambröd på Levain. Ska baka ett från Jan Hedh’s bok ”Bröd” som har lite annorlunda form. Ett av få bröd i den boken som inte innehåller industriellt framställd jäst.  Återstår att se om jag lyckas eller om det blir fiasko. Det blir mer ett skådebröd misstänker jag. 😀

image
Mjöllagret

Skrivet med ro i sinnet och mjöliga händer av Surdegsbagar’n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s