Höstens ankomst talar ett tydligt språk

Jag antar att jag inte är den ende som fullkomligt dränktes av nästan ett dygns skyfall och blåst…och när det är sådant väder så är det ju perfekt att vara inomhus och baka. Men inte för mig denna helg. Men planerade gjorde jag. Så i morgon bitti kommer jag att leverera 2 nybakade Levain till kollegor som beställt….eller rättare sagt prenumererar på bröd. Jag har gjort dessa på Vildjäst så jag började redan i Lördags kväll och i morse så skapade jag själva Surdegen. Denna har jag i kväll tillsatt mer ekologiskt Vetemjöl från Orga Kvarn och ljummet vatten samt 22 gram salt. Blandade noga för hand i 3-4 minuter. Lät den vila i 2 timmar och sedan in i oljad plastlåda och vikt var 30:e minut under totalt 3 timmar. Och nu klockan 22.20 formade jag 2 limpor som får jäsa i 4-6 grader under natten i väl mjölade handdukar som jag placerat i avlånga jäskorgar…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s