Inför Midsommar

I morgon börjar det som många kallar ”Midsommarveckan”. Många familjer åker till stormarknader och handlar potatis, sill, ost, ägg, kött och bröd.  Bröd som många producenter skriver på plastpåsen att det är bakat på ”äkta surdeg”! Jo, jo,jo…man har tillsatt en så kallad surdeg för ”smakens” skull och dessutom en massa jäst för att det ska jäsa ordentligt. Har hört att bröden jäses i vakuum under så kort tid som 25 minuter!!! Snacka om att stressa fram brödet.

Nej tacka vet jag bröd som är bakat med kärlek, lång tid och omsorg. Ska man få bra smak så krävs det lång tid, men inte din egen tid. Jag lägger ned ca 40 minuter per dygn för att baka 2, 4, 6 eller 8 bröd. Resterande tid så får degen liksom sköta sig själv i kylskåpet elker, under vintern, ute i förrådet.

Om ni vill beställa bröd till Midsommar så brödet behöver jag Er beställning senast på Måndag för att kunna baka av onsdag morgon.

Denna gång får ni komma och hämta bröden i Kälvesta i Vällingby.

Postat med WordPress för Android

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s