Allt bröd ska vara surdeg numera

Problemet är att de bröd som anges innehålla Surdeg även innehåller tillsatser så som Jäst och Askorbinsyra. Man har alltså tillsatt Surdeg för ”smakens” skull och inte för jäsningen. Jag bakar allt bröd på mjöl från Orga kvarn och helt utan tillsatser. Det vill säga endast Mjöl, vatten och salt. Långa jästider upp till 36 timmar gör att bröden får en underbar smak och textur! Så om man vill ha riktigt gott bröd så är det dags att sluta köp bröd som massproducerats i en fabrik. Köp hellre från ett lokalt bageri som bara använder ekologiska och naturliga ingredienser.!

Mina reflektioner

Allt bröd ska vara surdeg numera, till och med korvbröd ska vara baserade på surdeg, det är inget fel på surdeg, men när surdeg blivit synonymt med kvalité och näst intill blivit ett varumärke har det gått för långt.

I veckan hittade jag ICA korvbröd med surdeg när jag handlade på ICA Maxi Lindhagen vid jobbet, så det blev snabbmat till middag, varmkorv med bröd, räksallad, torkad lök mm är perfekt mitt i veckan.

Hela familjen uppskattade de stora, fylliga och smakrika korvbröden, om surdegen bidrog vet jag inte, men korvbröden var väldigt goda.

Korvbröd, ICA, Surdeg, ICA Maxi Lindhagen

Visa originalinlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s