Lite semester

Så nu förberett jag mina Surdegsgrunder så att de klarar sig under ett par dagar utan matning eller uppfräschning. Hällde av 90% som jag nu tänker matta på med 150g Vetemjöl och 1lika mängd vatten (Vetegrunden). Råggrunden matar jag på med 50gr Rågmjöl och 110gr vatten. Normalt skulle jag låtit dessa stå i rumstemperatur om jag skulle bakat i kväll, men nu bäddar jag in i handdukar och ställer i 3°C under min frånvaro.

Våran katt kommer att få bra och kärleksfull omsorg av en granne. Som tack för det ligger det ett nybakat Pain de Levain och väntar på kattvakten.

image

Postat med WordPress för Android

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s