Morgonbröd

I går kväll satte jag en deg för att på morgonen baka frallor till frukost. Först en surdeg gjord på 75gr Vetesurdegsgrund, 20gr Rågmjöl, 110gr Vetemjöl och 185gr ljummet vatten. Fick stå varmt i nästa 10 timmar. Sent på kvällen tillsatte jag mer Vetemjöl, vatten och salt. Blandade i ca 5 minuter. Formade sedan runda små bröd genom runddrivning lade på bakplåtspapper på plåt, hällde öcer lite solros-, Vallmo- och Linfrön, täckte med plastfolie och in i kallförråd ( kylskåpet går också bra) under natten. Vid 8 tiden i morse tog jag in plåten, satte ugnen på 275 °C och efter ca 25 minuter skjutsade jag in plåten i ugnen. Hällde en halv kopp vatten i en bytta ståendes på botten av ugnen. Sänkte omedelbart till 250°C och efter ca 15 minuter var frallorna klara. Härligt frasiga och ljuvlig doft.

image
Frukostfrallor med Solros-, Vallmo och Linfrön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s